UltraVPN

Yksi VPN kaikille laitteille

Tästä pidämme
  • 30-päivän ilmainen kokeilujakso
  • Ei rajoituksia suoratoisto palveluihin – Netflix tuki
  • Killswitch toiminto
Perusominaisuudet
  • Hinta: $2,99/kk
  • Rahat takaisin takuu: 30 päivää
  • Asiakaspalvelu: Chat ja email (Eng)
  • Laitteet: android, ios, windows, mac, linux

UltraVPN

UltraVPN on Network Connect -yrityksen omistama VPN-palvelu joka tarjoaa applikaatiot Windowsille, Macille, iOSille ja Androidille. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa OpenVPN-tuki AES-256-salauksella ja nettiyhteyden pysäyttävä killswitch-katkaisin sellaisten tilanteiden varalle, että VPN menee pois päältä.

UltraVPN:llä on käytössään yli 100 sijaintia yli 50 maassa, mitä voi pitää tämän hintaluokan VPN:n tapauksessa jo kohtalaisen mukavana määränä. Lisäksi useimmat serverit tukevat P2P:tä, mikä on selvä etu. UltraVPN ei kerro, mikä taho hallitsee sen verkkoa, mutta ilmeisesti käytössä on ainakin joitakin Windscribe-servereitä.

UltraVPN hinta

UltraVPN palvelun voi tilata kolmella eri tavalla. Samanlainen hinnoittelu on käytössä monella muullakin VPN palveluntarjoajalla. Mitä pidemmäksi aikaa käyttäjä sitoutuu, sitä edullisemmaksi VPN yhteys tulee.

  • $6,99 (veloitus joka kuukausi)
  • $4,99 (veloitus 6kk välein)
  • $2.99 (veloitus kerran vuodessa)

Samalla on kuitenkin syytä panna merkille, että yllä mainitut hinnat oikeuttavat palvelun käytön ainoastaan kolmella laitteella. Lisämaksusta saat poistettua laitteiden lukumäärää koskevat rajoitukset, mutta tällöin hinnat alkavat olla jo sitä luokkaa, että monet kilpailijat ajavat UltraVPN:stä ohitse.

UltraVPN turvallisuus

UltraVPN:n nettisivujen mukaan palveluntarjoaja ei seuraa käyttäjien nettiliikennettä, mutta toisaalta tämä ei vielä vastaa kaikkiin kysymyksiin. UltraVPN:n nettisivujen mukaan palveluntarjoaja ei valvo käyttäjien internethakuja tai vierailtuja sivuja. Toisaalta samassa yhteydessä ilmoitetaan, että UltraVPN:n pitää silmällä omien servereidensä kautta kulkevaa käyttäjien dataliikennemäärää. Näin ollen avoimeksi jäävät kysymykset muun muassa siitä, pitääkö UltraVPN silmällä vain liikenteen kokonaismääriä, vai seuraako se myös kenties istuntokohtaisia tietoja aikatietoineen ja IP-osoitteineen.

Käyttöliittymä ja laitetuki

UltraVPN:n Windows -version selkeä käyttöliittymä on hyvin suunniteltu ja muistuttaa paljon monien kilpailijoiden ratkaisuja. Hallintapaneelissa on näkyvillä käyttäjän valitsema sijainti, jota voi vaihtaa kätevästi listasta valitsemalla. Paneelissa on myös suuri VPN-katkaisin, josta yhteyden saa klikkaamalla päälle ja pois. Lisäksi paneelissa on asetusvalikko, joka kätkee sisäänsä muutamia näppäriä vaihtoehtoja yhteyden määrittämiseen. Asetusvalikossa on kosolti näppäriä jippoja, joiden joukosta voi valita esimerkiksi ohjelman automaattisen käynnistymisen Windowsin yhteydessä tai automaattisen internetyhteyden eston sen tilanteen varalta, että VPN-yhteys katkeaa.

Vaikka asetuksissa on valinnanvaraa, UltraVPN jää auttamatta jälkeen huipputason VPN-palvelujen muokattavuudesta. Esimerkiksi protokollien muuttamisesta tai muuntamisesta ei tarvitse unelmoida, eikä DNS-asetuksia ole. Myöskään automaattista suojausta turvattomien verkkojen käyttöä varten ei tässä palvelussa ole. Voidaan siis puhua perusmallin VPN:stä.

UltraVPN:n Android-appi vastaa käyttöliittymänsä osalta pitkälti sen Windows-serkkua, joten tässä mielessä vaihtaminen laitteesta toiseen on tehty helpoksi. Toisaalta Android-appista jäävät harmillisesti uupumaan monet Windows-version toiminnot, kuten automaattikatkaisija.

UltraVPN:n verkkohallintapaneelin avulla on mahdollista luoda OpenVPN- ja IKEv2-profiileja, jotka voivat mahdollistaa palvelun käytön muilla alustoilla, kuten reitittimissä. Tämä kuitenkin lähentelee jo kikkailua, eikä nettisivuilta löydy apu tähän asiaan ainakaan tätä tekstiä kirjoittaessa.

Sijainnit

Sijaintilistassa ei kuitenkaan ole parhaan yhteyden automaattisesti valitsevaa vaihtoehtoa, jolla saisi yhteyden lähimpään serveriin. Myöskään usein käytettyjä sijainteja ei voi tallentaa, mikä saattaa toisinaan hidastaa yhteyden muodostamista. Hyvänä puolena voidaan kuitenkin pitää sitä, että käyttäjällä on mahdollisuus valita valtion lisäksi tarkempi sijainti. Esimerkiksi USA:n itäosissa on valittavissa yhdeksän eri sijaintia. Tämän lisäksi listasta voi valita erikseen merkittyjä servereitä, jotka ovat erikoistuneet videoiden striimaamiseen tai jotka tukevat P2P:tä. Kun listasta valitsee sijainnin, työpöydällä näkyvät ilmoitukset pitävät käyttäjän ajan tasalla yhteydenmuodostuksen tilasta. Kun yhteys on muodostunut, palvelu ilmoittaa siitä käyttäjälle ja näyttää uuden IP-osoitteen.

UltraVPN ja Netflix

USA:n Netflix-tarjontaan käsiksi pääsy ei ole monien VPN-palveluiden tapauksessa mikään itsestäänselvyys. UltraVPN kuitenkin vakuuttaa sivuillaan, että jenkki-Netflix on saatavilla käyttäjän sijainnista riippumatta. Tämä on jopa otettu nimenomaisesti huomioon palvelua suunniteltaessa, sillä käyttäjä voi valita tätä tarkoitusta varten luodun sijainnin, jota kutsutaan nimellä ”UltraFlix US”.

Netflixin lisäksi UltraVPN lupaa, että muutkin suoratoisto palvelut toimivat ilman ongelmia. Lisäksi kaistaa ei ainakaan heidän omien sanojensa mukaan pitäisi olla rajoitettu.

Suorituskyky

VPN-nopeuden mittaaminen ei ole yleensäkään ongelmatonta, ja UltraVPN:n tapauksessa tämä on vielä hieman tavallista kimurantimpaa. Servereiden tarjoamat nopeudet nimittäin vaihtelevat huomattavasti jopa saman maan sisällä. Ulkomaisista servereistä eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset tarjoavat yleensä parhaat yhteysnopeudet, mutta aasialaisten servereiden tapauksessa jäädään toisinaan vain 10 Mbps tuntumaan.

UltraVPN:n kykenee tarjoamaan varsin kelvollisia yhteysnopeuksia, mutta tässä keskeistä on servereiden valinta. Näin ollen käyttäjän kannattaa vertailla eri servereiden nopeuksia ja valita joukosta parhaiten toimivat.

Asiakaspalvelu

Tukeen saa yhteyden melko monipuolisella keinovalikoimalla, joka pitää sisällään muun puhelimen, sähköpostin ja reaaliaikaisen chatin. Toistaiseksi asiakaspalvelua on saatavilla vain Englannin kielisenä.

Yhteenveto

UltraVPN on helppokäyttöinen ja nopea VPN yhteys. Toiminnot jättävät jossain määrin toivomisen varaa, mutta vuoden paketin ostajalle kyseessä on melko edullinen perus VPN.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *