F-Secure Freedome
VPN Vertailu » Freedome

Freedome

Suomalainen F-Secure Freedome on luotettava ja toimiva VPN palvelu.

Pidämme näistä

 • Suomalainen F-Secure
 • Suomenkielinen
 • Erinomaiset applikaatiot
 • Suomi lokaatio

Perusominaisuudet

 • Hinta: 4,16€/kk
 • Rahat takaisin takuu: 30 päivää
 • Asiakaspalvelu: -
 • Laitetuki: android, ios, windows, mac

Jos olet etsimässä turvallista ja luotettavaa VPN-palvelua, suomalainen F-Secure Freedome on varteenotettava valinta. Tämä vuonna 1998 perustettu yhtiö kuuluu tietoturvayritysten edelläkävijöihin, ja se tarjoaa edullisia ja helppokäyttöisiä VPN-palveluita sekä kuluttajille että yrityksille. Tänä päivänä F-Securella on jo yli 1 600 työntekijää 30 toimipisteessä ympäri maailmaa.

Paneudumme tässä artikkelissa suosittuun F-Secure Freedome VPN -palveluun, joka tarjoaa turvallisuutta ja yksityisyyttä jokapäiväiseen surffailuun. Käymme läpi tämän VPN:n perusominaisuudet, suorituskyvyn, käytettävyyden ja turvallisuuden – jutun lopusta löydät myös F-Secure Freedome kokemuksia.

F-Secure Freedomen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Muuttaa IP-osoitteesi sijainnin
 • WiFi:n suojaus
 • Kiertää maakohtaiset estot
 • Suojaa seurannalta ja tarjoaa turvallisuutta joka päiväiseen surffailuun.

Tuotteet ja hinnat:

F-Secure FREEDOME VPN

 • 3 laitteelle: 49,90 €/vuosi (4,16 €/kk)
 • 5 laitteelle: 59,90 €/vuosi (4,99 €/kk)
 • 7 laitteelle: 79,90 € vuosi (6,66 €/kk)

Onko F-Secure Freedome turvallinen?

F-Secure Freedome käyttää OpenVPN:ää ja AES-256-salausmenetemää, jota pidetään tällä hetkellä markkinoiden tehokkaimpana turvallisuusratkaisuna. F-Secure Freedome ei myöskään pidä käyttäjistään lokeja – ainakin niin yhtiö vakuuttaa. Yksityisyytesi on siis hyvissä käsissä, ja hakkerit pysyvät loitolla.

Kotimaisuus luo toki myös lisää turvallisuuden ja luotettavuuden tunnetta F-Securen palveluihin, sillä Suomen yksityisyyslait kuuluvat maailman tiukimpiin. Suomalaisena VPN-palveluna F-Secure ei kuulu tiettyjen kansainvälisten tiedustelupalveluliittoumien (kuten USA:n, Kanadan, Australian, Uuden- Seelannin ja Britannian Five Eyes -liittoumaan) piiriin, eikä se näin ollen jaa tietojasi muiden maiden kanssa.

Vaikka VPN:t saattavatkin tuntua kaikin puolin turvallisilta, ne eivät voi estää aivan kaikkia riskitekijöitä. Jopa luotettavissa VPN-palveluissa saattaa esiintyä DNS-vuotoja – eli VPN:si vuotaa DNS- tai IP-tietojasi. Nämä vuodot saattavat paljastaa todellisen henkilöllisyytesi ja sijaintisi. Tätä sattuu varsinkin sellaisissa maissa, joissa on heikot yksityisyyslait (esim. Kiina). Käyttäjät eivät usein itse edes huomaa DNS-vuotoja, ja siksi onkin erityisen tärkeää käyttää turvallista VPN:ää, joka torjuu tehokkaasti tietovuodot. F-Secure Freedome VPN on todettu toimivaksi DNS-vuotoja ja haittaohjelmia vastaan. Koetestissä ei löytynyt yhtään DNS-vuotoa eikä potentiaalisia haittaohjelmia.

F-Secure Freedomen nopeus ja suorituskyky

Hyvä VPN:n tekee tehtävänsä laiteesi taustalla, eikä sinun tarvitse periaatteessa edes huomata sen olemassaoloa. VPN:n käytön ei etenkään pitäisi hidastaa liikaa normaalia netinkäyttöäsi. Valitettavasti näin ei kuitenkaan aina ole, vaan monet VPN:t vaikuttavat merkittävästi yhteytesi nopeuteen. F-Secure Freedomen nopeudet ovat olleet testeissä kiitettävällä tasolla. Yhteysnopeudet ovat toki jonkin verran hitaampia VPN:ää käytettäessä, mutta ne näyttävät olevan hyvinkin riittäviä eri maiden palvelimia käytettäessä.

Monet käyttävät VPN:ää katsoakseen erilaisia suoratoistopalveluita, kuten Netflixiä. Esimerkiksi Kiinassa ja Venäjällä Netflix ei ole ainakaan tällä hetkellä sallittu, ja jotkut VPN:t saattavat tuoda ratkaisun tähän ongelmaan. VPN-palveluiden käyttö on kuitenkin tarkassa syynissä näissä maissa, joten yksityisyytesi voi siltikin olla vaarassa. Netflix on ruvennut estämään monien VPN-palveluiden käyttöä, ja valitettavasti tämä koskee myös F-Secure Freedomea. Myöskään torrenttien lataaminen ei ole suositeltavaa F-Secure Freedome VPN:llä. Voimassa on erilaisia rajoituksia tiettyjen muiden maiden (esim. USA) tekijänoikeuslakien vuoksi – siksi torrenttiliikenne kyseisistä maista on estetty.

F-Secure Freedome ei selkeästikään leventele muiden VPN-palveluiden tapaan palvelimensa määrällä. Virallista tietoa saa hakea, mutta ilmeisesti palvelimia löytyy ainakin 18 maasta VPN vertailu -sivun löytäminen tietojen mukaan. Freedome VPN ei esimerkiksi toimi Kiinassa valtion asettamien säädösten takia.

F-Secure Freedomen käyttö

F-Secure Freedome on kaikin puolin käyttäjäystävällinen VPN. Uusille käyttäjille  ilmainen VPN kokeilujakso on saatavilla 5 päivän ajaksi. Saat sen helposti ladattua suoraan F-Securen sivuilta ilman mitään rekisteröitymisprosesseja. F-Secure Freedome VPN on tarjolla seuraavia käyttöjärjestelmiä tukeville laitteille:

 • Windows
 • Mac OS
 • Android
 • iOS.

VPN:n käyttäjät arvostavat helppokäyttöistä palvelua, joka pyörii mukavasti taustalla eikä aiheuta käyttäjälle mitään ylimääräistä päänvaivaa. F-Secure Freedome on juuri tätä kaavaa noudattava VPN – ei muuta kun VPN päälle ruudun keskelle ilmestyvästä isosta painikkeesta ja yhteytesi on suojattu.

Muut valikot löytyvät helposti vasemmassa laidassa olevasta sivupalkista. Sieltä voit helposti tarkastella sijaintitietoja ja muita asetuksia. Kaikki tarvittava on käden ulottuvilla, ja mitään turhaa ei ole ahdettu näytölle.

F-Secure Freedome kokemuksia

Kotimaista laatua ja tietoturvallisuutta tarjoava F-Secure Freedome on riittävän hyvä VPN monille peruskäyttäjille, mutta ihan kaikkeen se ei kuitenkaan pysty. Helppokäyttöisyys ja tyylikäs ulkoasu tekevät tämän VPN:n käyttämisestä miellyttävän kokemuksen. Palvelinten määrä ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, ja Netflix VPN sekä torrenttien käyttö on estetty. Asiakastuen osalta on myös hieman harmillista, että F-Secure ei tarjoa asiakkailleen sähköpostitukea ja live chat -mahdollisuutta. Saatavilla on kuitenkin F-Securen laaja tietokanta ja erittäin monipuolinen foorumi.

VPN:n turvallisuus ja tietojesi salaus kuuluvat F-Secure Freedomen vahvoihin puoliin. Lisäksi 5 päivän ilmainen kokeilujakso sekä 30 päivän takuu ovat mukavia lisähoukuttimia ja antavat mahdollisuuden käyttäjille kokeilla palvelua helposti. Tämänkään jälkeen Freedome ei ole hinnalla pilattu, sillä vuosittaisen tilauksen saa kolmelle laitteelle hintaan 49,90 € ja peräti seitsemälle laitteelle hintaan 79,90 €.

F-Secure Freedomen plussa ja miinukset:

+ Turvallinen VPN ja vahva tietojen salaus

+ Helppokäyttöisyys

+ Kiitettävä nopeus

+ Edullinen hinta ja ilmainen kokeilujakso

+ 30 päivän takuu

+ Erinomainen DNS-vuotoja vastaan

+ Kotimaista osaamista ja luotettavuutta

– Ei tue Netflixiä eikä torrenttien lataamista

– Asiakastukivaihtoehdot vähissä.

Kaikki jaetut kokemukset

 1. 4 / 5
  Maksaminem
  Miinusta siitä että ohjelmaa ei voi ostaa kovinkaan anonyymisti...
 2. 5 / 5
  Daniel
  Kovasti olen tykkänyt freedomesta! aikanaan pelotti koko idea maksaa jostain VPN-palvelusta, mutta tähän kun uskaltautui niin ei ole ollut takasin katsomista. Omiin käyttötarkoituksiin löytyy hyvä määrä lokaatiota ja on kyllä hintansa väärti verrattuna moniin halvempiin mitä olen nähnyt. Olen paljon reissussa ulkomailla ja freedome on auttanut siinä, ettei tarvii seurata iltalehen tekstipäivityksiä lätkän MM-kisoista niin kuin tuli tehtyä ennen vanhaa. Viime kerralla oli vain VPN päälle ja yle areenaan!
 3. 3 / 5
  Maija
  Suomalaisen Netflixin katsomiseen erinomainen, mutta joissakin suomalaisissa suoratoistopalveluissa palvelu huomaa Freedomen käytön. Joskus hidastaa internet-yhteyttä.
 4. 4 / 5
  Jami
  Hyvän oloinen palvelu, nopeus riittää mainiosti myös kevyeen striimaamiseen ainakin Suomen serverin kautta. Paljon matkustelevana olen myös tyytyväinen siihen, että servereitä on ympäri maailman, mikä on aina mahdollistanut nopean yhteyden ja palveluiden saatavuuden. Netflixin käytön mahdollistaminen eri maista olisi hyvä lisä, mutta itselleni se ei ole suuri ongelma. F-Secure on ollut jo pitkään luottofirma joten tietoturvan suhteen Freedomessa ei ole mitään valittamista.
 5. 3 / 5
  Mika
  F-Secure Freedome ei enää mielestäni ole niin hyvä mitä se oli tullessaan. Toisilla toimijoilla on tällä hetkellä huomattavasti enemmän servereitä eikä Freedome enää toimi edes Netflixin kanssa. Muutamat maat ehkä joo, mutta USA ei ainakaan. Applikaatiot ovat kyllä todella hyviä ja jokaisella laitteella helppo käyttää. Se nyt on tietenkin hyvä, että Suomi löytyy maavaihtoehtona. Ei ihan jokaisesta VPN palvelusta löydy.

Jätä omat kokemukset ja arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *