Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine kuuluu VPN-markkinoiden uudempiin nimiin. AvastVPN käyttää huipputurvallista AES-256-salausta ja tarjoaa erinomaiset palvelinnopeudet. Lisäksi se on miellyttävän helppokäyttöinen ja soveltuu esimerkiksi torrenttien lataamiseen. Netflixin katseluun tämä VPN ei kuitenkaan tarjoa helpotusta, ja yllättävän suppea palvelinvalikoima jättää Avast SecureLine VPN:n jälkeen kovimmista kilpailijoistaan, kuten ExpressVPN:stä ja NordVPN:stä.

Avast SecureLine VPN lanseerattiin Prahassa vuonna 2014, mutta Avast-yhtiö on perustettu jo vuonna 1988. Tällä hetkellä Avast SecureLine VPN tarjoaa vain 55 palvelinta 34 maassa. Tämä luku on erittäin pieni ottaen huomioon, että monet kilpakumppanit tarjoavat jopa yli 3 000 palvelinta. Suojauksen ja käytettävyyden osalta kyseessä on kuitenkin varteenotettava VPN-palvelu. Tässä arvostelussa paneudumme tarkemmin Avast SecueLine VPN:n suorituskykyyn ja tarkastelemme, miten se pärjää kilpailijoitaan vastaan.

Avast SecureLine VPN:n tärkeimmät ominaisuudet:

 • Korkeatasoinen salaus
 • Hyvät palvelinnopeudet
 • Torrenttien lataaminen mahdollista
 • Kill Switch -toiminto
 • Helppokäyttöisyys.

Tuotteet ja hinnat:

Avast SecureLine VPN tarjoaa kolme vuosittaista hinnoittelumallia erilaisilla laitevaihtoehdoilla:

 • 1 vuosi (5 laitetta): 79,99 € eli 6,67 €/kk
 • 1 vuosi (1 PC- tai Mac-tietokone): 59,99 € eli 5 €/kk
 • 1 vuosi (1 Android- tai iOS-laite): 19,99 € eli 1,67 €/kk.

Onko Avast SecureLine VPN turvallinen?

Avast kuuluu tietoturvallisuusalan pioneereihin ja tarjoaa monenlaisia palveluita aina antivirusohjelmista VPN:ään. Avastin tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja tarpeeksi yksinkertaisia peruskäyttäjälle. Avast SecureLine VPN:n tärkein ominaisuus on tietysti sen turvallisuus ja salauksen vahvuus. Käytössä on alan paras suojausmenetelmä eli AES-256-suojaus, jota käyttävät esimerkiksi huippusalaiset tiedustelupalvelut. Tätä suojaustasoa pidetään luodinkestävänä, joten hakkereista ja kutsumattomista vieraista ei tarvitse turhia stressailla. Avast SecureLine VPN torjuu myös tehokkaasti DNS-vuodot. Tärkeät tietosi pysyvät siis turvassa, eikä niitä vuodeta VPN-yhteytesi ulkopuolelle sinun huomaamatta. Suojausta lisää myös Kill Switch -toiminto, joka pitää yhteytesi turvattuna silloinkin, kun VPN-yhteys yllättäen katkeaa.

Avast SecureLine VPN vakuuttaa, ettei se pidä käyttäjälokeja, mutta tämä ei pidä täysin paikkansa. Avast pitää nimittäin kirjaa VPN:n käytön yksityiskohdista, kuten käyttöajoista, kaistanopeuksista jne. Yhtiön mukaan kyse on vain palvelun parantamista varten kerättävistä tiedoista, mutta yksityisyyskäytännöstä käy kuitenkin ilmi, että VPN-tietojasi lähetetään myös muille ulkopuolisille tahoille. Kannattaa siis ottaa huomioon, että Avast SecureLine VPN pitää tiettyjä asiakaslokeja huomaamattasi.    

Avast SecureLine VPN:n nopeus ja suorituskyky

Avast SecureLine VPN mainostaa palveluaan salamannopeaksi. Vaikka aivan alan huippunopeuksista ei puhutakaan, niin Avast tarjoaa kyllä erinomaiset latausnopeudet. VPN:ää käytettäessä yhteysnopeudet eivät tippuneet merkittävästi USA:n ja Euroopan palvelimia käytettäessä. Avastin palvelinverkosta ei tosiaankaan ole kovin laaja, sillä 55 sijaintia 34 maassa jää pahasti jälkeen muista VPN-palveluista. Valinnanvaraa on siis suppeasti. Useimmissa maissa on tarjolla vain yksi sijainti – kahta tai useampaa sijaintia on tarjolla vain USA:ssa, Kanadassa, Saksassa, Venäjällä, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Avast SecureLine VPN sallii torrenttien lataamiseen tiettyjen palvelimiensa kautta, mutta Netflixin ystäviä se ei palvele.

Vaikka tämä VPN pitää tietosi salattuna ja virukset loitolla, se saattaa salakavalasti ladata koneellesi omia mainosohjelmiaan. Avast SecureLine VPN:n latausvaiheessa laitteeseesi saattaa ilmestyä mainosohjelmia, joilla sinuun koitetaan kohdentaa mainontaa. Tämä on melko rasittavaa, eivätkä monet käyttäjät koskaan huomaa näitä haittaohjelmia. Jos haluat varmistaa asian, voit käydä läpi Avast SecureLine VPN:n lataustiedostot VirusTotal.comin testin avulla.

Avast SecureLine VPN:n käyttö

Avast SecureLine VPN:n parhaisiin puoliin kuuluu sen käytettävyys. Tämä VPN soveltuu niin aloittelijoille kuin myös kokeneemmille käyttäjille. Ohjelmisto on erittäin yksinkertainen, ja kaikki tarvittava löytyy helposti. Sijaintia voi muuttaa kätevästi sivupalkin maaluettelosta. Yleisistä asetuksista voit säätää VPN:n käyttöön liittyviä yksityiskohtia, kuten huomautuksia ja VPN:n käynnistämistä koskevia vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi valita, haluatko VPN:n käynnistyvän automaattisesti vai pyynnöstä WiFi-verkkoon liityttäessä. Avast SecureLine VPN:n käyttö mobiiliversiossa on yhtä sulavaa ja helppoa – yhteys palvelimeen luodaan kätevästi yhdellä napautuksella.

Avastin asiakaspalvelu toimii puhelintuen sekä laajan tietopankin kautta. Foorumista ja tukisivustoilta löydät vastauksen moniin kysymyksiin, ja voit hakea ratkaisua ongelmiin kätevän hakutoiminnon avulla. Valitettavasti Avast SecureLine VPN ei kuitenkaan tarjoa live chattia.    

Avast SecureLine VPN on tarjolla seuraaville käyttöjärjestelmille:

 • Windows
 • Mac
 • Android
 • iOS

Avast SecureLine VPN kokemuksia

Avast SecureLine VPN voidaan luokitella ylemmän keskitason VPN-palveluksi. Hyviä puolia löytyy runsaasti, mutta täysin puhtaita papereita tämä palveluntarjoaja ei saa. Riippuu tietysti hyvin paljon yksittäisen käyttäjän henkilökohtaisista tarpeista, onko Avastin suppea palvelinvalikoima ongelma vai ei. Kilpailijoihin verrattuna Avast SecureLine VPN:n 55 palvelimen verkostolla ei pitkälle pötkitä. Toki tämä kokenut tietoturva-alan yritys korvaa tätä osa-aluetta muilla erinomaisilla ominaisuuksilla, kuten nopeilla yhteyksillä. Avastin turvallisuus ja suojausmenetelmä on myös huippuluokkaa, vaikka joitain asiakaslokeja pidetäänkin käyttäjän selän takana ja mainosohjelmia voi päästä läpi VPN-ohjelman mukana. Netflixin maarajoituksia tämä VPN ei myöskään kierrä.

Avast SecureLine VPN kokemuksia siis löytyy sekä positiiviseen että negatiiviseen suuntaan, mutta alan parhaiden VPN:ien tasolle se ei missään nimessä yletä. Hinnaltaan Avast on kuitenkin samaa luokkaa kuin ExpressVPN ja NordVPN. Tosin jos tarvitset VPN:n vain yhdelle mobiililaitteelle, Avast tarjoaa sen edulliseen 19,99 euron vuosihintaan. Aluksi kannattaa kuitenkin käyttää hyväksi ilmainen viikon kokeilujakso ja testata, onko Avast SecureLine VPN sopiva sinun tarpeitasi varten.

Plussat ja miinukset:

+ Vahva suojaus

+ Käyttäjäystävällisyys

+ Hyvät latausnopeudet

+ Kill Switch -toiminto

+ Torrenttien lataamisen

+ 7 päivän ilmainen kokeiluversio

– Jonkin verran asiakaslokeja

– Suppea palvelinvalikoima

– Ei toimi Netflixin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *