Yle Areena Ulkomailla

Yle Areena Ulkomailla

Ulkomaille muuttavat tai lomamatkalla olevat suomalaiset haluavat tietysti pystyä katselemaan kotimaisia TV-ohjelmia – etenkin suosittua Yle Areenaa. Tästä herääkin olennainen kysymys: voiko Yle Areenaa katsella ulkomailla? Kotimaisten katselijoiden onneksi suurinta osaa Yle Areenan sisällöstä voi katsella tai kuunnella ulkomailla. Kaikki ohjelmat eivät kuitenkaan näy Suomen ulkopuolella, ja tietyt maarajoitukset kannattaa aina ottaa huomioon. (Yle Areena – Ohjeet)

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit katsella Yle Areenaa ulkomailla ja mitä mahdollisia apuvälineitä tarvitset sujuvaa katselua varten. Paneudumme myös Yle Areenaa tukevien VPN-palveluiden vertailuun, jotta voisit valita omaan tilanteeseesi sopivan ratkaisun ja nauttia Yle Areenan katselusta sijainnistasi huolimatta.

Mitä Yle Areenan ohjelmia voi katsella ilman VPN:ää?

Vaikka suurinta osaa Yle Areenan sisällöstä voikin katsella myös ulkomailla, kaikkiin Ylen ohjelmiin ei kuitenkaan saada kansainvälisiä jakeluoikeuksia. Tästä syystä osa sisällöstä näkyy vain Suomessa. Rajoituksia on kuitenkin tarvittaessa helppo kiertää käyttämällä asianmukaista VPN-palvelua. Yle Areenasta voi kuitenkin seurata yli 80 % kaikesta sisällöstä (Yle 2018/4). EU:n siirrettävyysasetuksen mukaan EU:n alueella matkustavat suomalaiset voivat käyttää Yle Areenaa normaalisti ulkomailla ollessaan. EU:n ulkopuolisia maita tämä säädös ei kuitenkaan koske, joten muualla maailmassa matkailevat suomalaiset joutuvat joko tyytymään rajoitettuun sisältöön tai turvautumaan VPN:n käyttöön.

Yle Areenasta voi seurata ulkomailla ainakin seuraavia ohjelmia:

  • Ylen uutisia
  • Ajankohtais- ja asiaohjelmia
  • Suoria radiolähetyksiä
  • Useimpia Ylen tv-ohjelmia.

Miksi kaikkea Yle Areenan sisältöä ei sitten voi katsella ulkomailla? Ylellä ei ole kansainvälisiä jakeluoikeuksia kaikkiin sen ohjelmiin, ja tästä syystä osa sisällöstä näkyy vain Suomessa. Nykyään Yle valvoo tarkemmin tekijänoikeuksien noudattamista, ja Yle Areenan katselusta ulkomailla on näin ollen tullut vaikeampaa. Maarajoituksia on voinut kuitenkin kiertää erilaisilla VPN-palveluilla – tämä kuitenkin rikkoo tekijänoikeussopimuksia Ylen ja ohjelmantarjoajien välillä. Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakanan mukaan maarajoitukset ovat normaali ilmiö, jota esimerkiksi Netflix käyttää tehokkaasti hyväkseen (MTV uutiset 2018/3).

Yle Areenan katselu ulkomailla VPN:n avulla

Suosituin ratkaisu Yle Areenan maarajoituksien kiertämiseksi on VPN-palvelu, jonka avulla voit katsella Yle Areenaa vapaasti mistä päin maailmaa tahansa. VPN vaihtaa siis virtuaalisen sijaintisi Suomeen, ja näin ollen voit katsella kaikkia Yle Areenan ohjelmia normaalisti. Sinun ei tarvitse kuin ottaa käyttöön Yle Areenan kanssa yhteensopiva VPN-palvelu, joita esittelemme seuraavassa kappaleessa, ja yhdistää laitteesi suomalaiseen palvelimeen. Huomioi kuitenkin, että kaikki tutut VPN:t eivät suinkaan sovellu Yle Areenan katseluun. Esimerkiksi suomalaisten suosima F-Secure Freedome on joutunut Ylen tarkkaan syyniin, joten se ei ole paras vaihtoehto Yle Areenan katseluun. Markkinoilta löytyy onneksi monia huippuluokan VPN-palveluita, joiden avulla katselet Yle Areenaa huoletta.

Moni suomalainen on ulkomailla ollessaan huomannut harmikseen seuraavan viestin: ”Sivua, jolle olit menossa ei saatu ladattua, palvelussa tai ohjelmatiedoissa olevan vian takia. Pahoittelemme”. Tästä valitettavasta oikosulusta pääset kuitenkin eroon käyttämällä oikeanlaista VPN-palvelua.

Eli pääset kiertämään Yle Areenan maarajoitukset ottamalla käyttöön yhden suositelluista VPN:istä ja yhdistämällä laitteesi suomalaiseen IP-osoitteeseen. Sen jälkeen kaikki Yle Areenan ohjelmat ovat katseltavissa tuttuun tapaan aivan kuin olisit Suomessa.

Yle Areenan katseluun vaaditaan Yle Tunnus, joka mahdollistaa kirjautumisen kaikkiin Ylen palveluihin. Yle Tunnuksen avulla voit myös tallentaa lempiohjelmiasi ja katsella niitä kaikilla laitteillasi. Yle Tunnuksen luomiseen vaaditaan vain sähköpostiosoite ja salasana. Ulkomailta tehtäessä asuinpaikkasi tulee vahvistaa Yle Tunnuksen Omat Tiedot -kohdasta. Kotikuntasi vahvistetaan väestörekisteristä pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla (Yle 2018/12).

Näin katsot Yle Areenaa ulkomailla:

  • Valitse Yle Areenan katselun salliva VPN-palvelu
  • Yhdistä VPN suomalaiseen palvelimeen
  • Avaa Yle Areena ja katsele vapaasi kaikkia ohjelmia sijainnistasi huolimatta.

Parhaat VPN-palvelut Yle Areenan katseluun

Jos pääprioriteettisi on Yle Areenan katselu ulkomailla, tarvitset VPN-palvelun, joka kiertää tehokkaasti Ylen maarajoitukset. Monet suomalaiset ovat tottuneet luottamaan kotimaiseen F-Secure Freedomeen, joka on toki mainio vaihtoehto tietoturvasi suojelemiseksi. Ylen lisääntyneen seulonnan takia Freedome ei enää ole käypä vaihtoehto Yle Areenan katseluun ulkomailla (F-Secure). Sen sijaan kannattaa kääntyä laadukkaiden ulkomaalaisten palveluntarjoajien puoleen. Alla listaamme muutamia tämän hetken parhaita VPN:iä Yle Areenan katseluun.

Tällä hetkellä tunnetut VPN yhteydet ovat estetty. 

VPN estetty

Yhteenveto

Valitsitpa minkä tahansa näistä VPN-palveluista, netin käyttösi on turvattu, IP-osoitteesi salattu ja pääset kaiken lisäksi nauttimaan Yle Areenan sisällöstä mistä päin maailmaan tahansa. Jos haluat varmistaa pääseväsi käsiksi Yle Areenan koko ohjelmistoon, heitä nyt huolesi syrjään ja tilaa itsellesi sopivin VPN yhteys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *